CE ESTE EXPLORER?

EXPLORER va fi un centru științific regional, ce se adresează cu precădere elevilor din Buzău, Brăila, Ialomița, Vrancea, Prahova, Galați și București. Sunt așteptați treacă pragul centrului peste 40.000 de vizitatori anual.
Va fi partener al Science Center Singapore și NEMO Amsterdam.
Va fi o clădire de 1.000 mp. suprafaţa construită, edificată pe un teren de 5.500 mp. ce va constitui nucleul regional de educație complementară în domeniul științei și tehnicii, bazat pe concepte educaţionale de top la nivel mondial, cu ajutorul unor echipamente moderne concepute special pentru această destinație, lasere, holograme, imprimante 3 D cu suprafață mare de lucru, roboți industriali, observator astronomic.
EXPLORER va fi cel mai important centru zonal de educație științifică și tehnică bazat pe experimentare și aplicații directe din județul Buzău și zonele limitrofe. Vor fi derulate programe de pregătire, conferințe. expoziții, întâlniri informale cu specialiști de talie națională și mondială.
Termenul dobândire teren: 30.04.2017, prin donația unei firme buzoiene.
Termen achizitie echipamente: 31.12.2017, prin donații firme buzoiene și fonduri Rotary, in valoare de peste 100.000 euro.
Termen finalizare clădire: 10.04.2018, cu fonduri atrase prin subscripție publică și donații.
Termen inaugurare propus: 9.05.2018.